Maandelijkse Eucharistieviering Huis Tabor

Maandelijkse Eucharistieviering Huis Tabor

Maandelijkse Eucharstieviering in de Clemenspoort in Gent   Elke tweede zondag van de maand...

Gebedsgroep Tabor

Gebedsgroep Tabor

Gebedsgroep Tabor - Tielt   Om de twee weken komen we samen met onze gebedsgroep in de...

Activiteiten voor jongvolwassenen & gezinnen

Activiteiten voor jongvolwassenen & gezinnen

    Er zijn weer nieuwe data bekend voor de weekends van het komende werkjaar. Noteer...

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief...   Met deze nieuwe website lanceren we ook een...

  • Maandelijkse Eucharistieviering Huis Tabor

  • Gebedsgroep Tabor

  • Activiteiten voor jongvolwassenen & gezinnen

  • Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Foto's en terugblikken

Terugblik "Samen Onderweg"-weekend - 17-19 oktober 2014

015Het eerste "Samen Onderweg"-weekend was werkelijk een voltreffer. Zoals aangekondigd werd het geen bomvol weekendprogramma, maar een deugddoende tijd ‘samen op weg’ met geloofsgenoten. Met een onderricht over het mysterie van de Drie-eenheid kregen we de nodige input om mee aan de slag te gaan in een deelmoment, gebedsmomenten en uiteraard lofprijzingen. Daarnaast stond er ook veel ontspanning op het programma: het oude volksspel 'bolletra', een deugddoende wandeling in Wakken, en een heus avondsspel dat door de weekendgangers met vol enthousiasme werd gespeeld!

Een deugddoende tijd, dat vraagt naar meer...  We zien al uit naar het volgende weekend in februari!

 

Startdag met de jongvolwassenen-gezinnen

JV - 1

Op zondagmorgen 21 september 2014 vertrokken we op weg.
Letterlijk, maar zeker ook figuurlijk.

Ieder kwam van zijn of haar eigen stekje om op zoek te gaan naar iets dieper.
Wij, de jongvolwassenen en gezinnen van vandaag, zijn elk op zoek naar onze roeping of missie binnen de Katholieke Kerk. Gelukkig hoeven we deze weg niet alleen af te leggen, maar kunnen we terecht bij leeftijdsgenoten en kunnen we vertrouwen op Gods leiding.

Samen begonnen we het werkjaar met een Eucharistieviering in Gent. We werden er verwelkomt door de parochie van Sint-Pieters-buiten. Een parochie waar we ons onmiddellijk thuis voelden omdat er veel jonge gezinnen aanwezig waren.

JV - 2Na de viering aten we met zijn allen onze picknick op. Een gezellig moment waar er vooral ruimte was om te genieten, maar ook om verschillende gesprekken te hebben over onderwerpen waar we de dag van vandaag mee geconfronteerd worden binnen ons geloof. Zo werd er ons meer verteld over de komende synode in Rome dat zich zal neerbuigen over ‘het gezin’.

In de namiddag trokken we richting de Blaarmeersen, een recreatieplaats, in Gent.
Ieder kon doen waar hij zin in had. Sommigen bleven op het droge en anderen waagden zich een duik in het frisse water. Er werd gezongen, gelachen, gevoetbald,… met andere woorden, een ontspannende namiddaginvulling.
Om de dag af te sluiten aten we, met zij die wouden, een frietje.
We vertrokken elk weer richting onze stek, uitziend naar ons volgend weekend waar we verder samen op weg gaan (17-19 oktober).

Verslag door Elisabeth Vernemmen

 

"Samen op weg naar Pinksteren" - 6 tot 9 juni 2014

foto wandeling smallTijdens het voorbije Pinkster-weekend trokken we met een groepje jongvolwassenen en gezinnen op weekend. De naam van het weekend “Samen op weg naar Pinksteren” drukt het hele weekend uit: eenvoudigweg als jonge gelovigen samen op weg, toeleven naar Pinksteren en het hoogfeest samen ook vieren.

Het werd een intens weekend dat uitnodigt naar meer. Vanuit het “Into The Deep”-weekend (vorig jaar) en vanuit dit Pinksterweekend ontstond het verlangen om meer te doen. En dus gaan we volgend jaar hierop proberen verder te bouwen met een dag en twee weekenden voor jongvolwassenen en gezinnen. Zo hopen we opnieuw een jongvolwassen- en gezinswerking voor KCV vorm te geven.

Hieronder laten we graag nog enkele deelnemers van het “Samen op weg naar Pinksteren”-weekend aan het woord:


Het weekend was voor ons allebei heel gezegend. De afwisseling van gebed en ontspanning in het programma was precies wat we nodig hadden om tussen de drukte door tot rust te komen en Pinksteren op een diepere en bewustere manier te kunnen beleven. Het onderricht van priester Filip hielp ons om de gaven van de Heilige Geest opnieuw te verkennen en de lofprijzingsmomenten hebben ons vernieuwd in ons verlangen naar dagelijks gebed en missie. Het was deugddoend om samen met andere gelovige jongeren te kunnen bidden, delen en feesten.
Hannelore & David


Op vrijdagavond 6 juni vertrokken we met ons gezinnetje naar Tielt. Met z’n allen genieten van Gods schepping, Hem loven en prijzen via lofprijzing, een onderricht, eucharistie,... Het was werkelijk een prachtig weekend. Ikzelf heb de kracht en de warmte van de Heilige Geest ervaren op het weekend: een warm gevoel in mijn hart, dat ik zeker aan andere mensen wil doorgeven. Het weekend eindigde met de KCV-Pinksterviering in Gent. Het deed deugd om te zien hoeveel mensen er vandaag nog gelovig zijn. Met een grote groep God loven en prijzen heeft een enorme kracht.
Leen

De Heilige Geest bracht ons uit verschillende hoeken samen in Huis Tabor om de heer te loven en te prijzen maar vooral om samen naar Pinksteren te gaan. We kregen een onderricht van priester Filip over de Heilige Geest en konden samen eten, spelen en tafelen. Er was een zeer ontspannen sfeer gedurende het hele weekend. Op zondag vierden we het hoogfeest van Pinksteren, maar ook vaderdag. Voor Matthias was het zelfs zijn allereerste vaderdag. Het prachtig weer nodigde uit om samen te gaan wandelen op de Poelberg, en ‘s avonds sloten we af met een partijtje bowling.
Kristof

samen op weg naar Pinksteren